Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl

NL - EN

Bedrijfsleven

terug

Al jaren vormt deze groep opdrachtgevers onze grootste pijler. Van bedrijfshal tot kantoor, van verbouwing tot sloop en nieuwbouw, van meedenken over bedrijfsmatig onroerend goed tot de begeleiding van ‘Het Nieuwe Werken’. Bremen Bouwadviseurs neemt de opdrachtgever alle zorgen uit handen op het gebied van ontwikkelen, bouwen en onderhouden van vastgoed. Wij verzorgen vastgoedadvies, de programma’s van eisen, installatie-advies, bouwfysisch/akoestisch advies, bouwkostenramingen, bestekken, aanbestedingen, contracten, toezicht, meerjarenonderhoudsplannen, second opinion en alle verder denkbare mogelijkheden op dit gebied. Onze werkzaamheden ronden wij altijd binnen de planning en het vastgestelde budget af.


Thon Hotels, Hulstkamp, Rotterdam

opdrachtgever:Thon Hotels, Oslo, Noorwegen
functie:28 appartementen
periode:2018-heden
stichtingskosten:Vertrouwelijk
projectleider:ing. Mattijs Groeneveld
drs. Kees Meijers

Het Hulstkamp Gebouw, een begrip voor elke Rotterdammer. Naast dit iconische gebouw op Noordereiland wordt het open gat eindelijk opgevuld. Negen jaar na het eerste schets ontwerp van V8 Architects is de vergunning door de Gemeente Rotterdam afgegeven voor het realiseren van 28 appartementen. In samenwerking met V8 Architects en BIK Bouw wordt het Technisch Ontwerp van de 4 appartementen aan de Maaskade en 24 appartementen aan de Burg. Hoffmanstraat verder uitgewerkt. In opdracht van Thon Hotels fungeert Bremen Bouwadviseurs in dit traject als project coördinator van het bouwteam en directievoering en bouwtoezicht tijdens de realisatie fase.


EMMA Safety Footwear, Kerkrade

opdrachtgever:EMMA Safety Footwear, Kerkrade
architect:Louis Erens, Heerlen
functie:D/DOCK, Amsterdam
periode:2016-2019
stichtingskosten:Vertrouwelijk
projectleider:ing. Tim Blijlevens

Op de Tunnelweg in Kerkrade vond EMMA een complex waarin het gehele bedrijf weer samen kon komen: productie, opslag, distributie en kantoor. Dit complex betrof een niet geheel afgebouwd project waar in 2010 destijds de laatste werkzaamheden plaatsvonden. EMMA zag de mogelijkheden van het complex, de ligging was gunstig ten opzichte van de binnen-en buitenring Parkstad waarmee een snelle ontsluiting was gegarandeerd en was per direct beschikbaar. Met een concreet Programma van Eisen en een slagvaardig bouwteam werden in een hoog tempo plannen gemaakt en uitgevoerd. In het streven naar een optimale duurzaamheid zijn niet alleen de werkprocessen zo ingericht dat alles volledig recyclebaar is, maar zijn er ook PV-cellen geplaatst waardoor het complex energieneutraal is.


Neptunus, Kessel

opdrachtgever:Neptunus, Kessel
functie:Bedrijfsmatig onroerend goed
periode:2018-heden
stichtingskosten:Vertrouwelijk
projectleider:ing. Martijn van Weers

Neptunus is met haar meer dan 80 jaar ervaring de specialist in het ontwerpen, verhuren en bouwen van tenten voor evenementen en demontabele gebouwen; van 10m² tot 20.000m² of zelfs meer, van basic tot luxueus. Naast de kantoren in het buitenland is de locatie in het Limburgse Kessel indrukwekkend; zowel qua omvang, distributie, opslag, schoonmaak e.d. De directie van Neptunus werkt al langer aan verduurzaming van producten en diensten, waarbij ook het vastgoed veel aandacht krijgt o.a. door het plaatsen van PV-cellen. Bremen Bouwadviseurs ondersteunt Neptunus met deze ambitie.


Waterdunen, Sluis

opdrachtgever:Molecaten
architect:MVSA Architects, Amsterdam
periode:2019
stichtingskosten:Vertrouwelijk
projectleider:Rick Bij de Vaate

In opdracht van MVSA Architects (Amsterdam) zijn wij betrokken bij project Waterdunen. Het gaat om de realisatie van een nieuw vakantiepark met luxe woningen in de provincie Zeeland. Wij begrootten de bouwkosten voor de vakantiehuisjes en het centrale paviljoen van dit project.


Vekoma Rides Manufacturing, Vlodrop

opdrachtgever:Vekoma Rides Manufactoring, Vlodrop
periode:2019
stichtingskosten:Vertrouwelijk
projectleider:ing. Martijn van Weers

De basis van Vekoma, ‘World’s leading roller coaster enterprise’, staat in Vlodrop. Voor één van de assemblagehallen adviseren wij over de klimaatbeheersing (zowel bouwkundig als installatietechnisch). Dit leidt tot een optimaal ontwerp dat rekening houdt met investeringskosten en exploitatielasten, maar ook met duurzaamheid en comfort.Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl