Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

's Hertogenbosch
Europalaan 2
5232 BC 's-Hertogenbosch
tel. (073) 20 70 300

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl

Beleggers

terug

De basis voor het vertrouwen dat beleggers hebben in de deskundigheid van Bremen Bouwadviseurs is lang geleden gelegd. Ons bureau beoordeelde toen nog voornamelijk aanbiedingen van uitvoerende partijen die voor beleggers projecten wilden bouwen dan wel vastgoed wilden onderhouden. Intussen ondersteunen wij beleggers in alle fasen van vastgoed. Van het eerste initiatief tot en met de exploitatie van vastgoed verzorgen wij beleidsadvisering en het beoordelen van een vastgoedportefeuille, maar bieden wij ook technische projectondersteuning op het gebied van projectmanagement, installatieconsulting, bouwfysica & akoestiek, bouwkosten, directievoering, toezicht, etc. Steeds vaker treedt ons kantoor op als total engineer en worden projecten op basis van ketensamenwerking gerealiseerd.


ABP, Smart Services Campus, Heerlen i.s.m. Provincie Limburg en UM

opdrachtgever:Stichting Pensioenfonds ABP
functie:Kantoor
periode:2015 - 2016
oppervlak:21.000 m2
projectleider:ing. Thijs Willems

Op initiatief van Maastricht University, APG-groep, Provincie Limburg en Brightlands wordt momenteel in Heerlen de Smart Services Campus ingericht. De Smart Services Campus geeft met name een boost aan toepassingen die met big data te maken hebben en biedt ruimte aan bedrijven en start ups, kennisinstellingen en overheidsorganisaties. op een community floor plus twee bouwlagen.
De campus wordt ondergebracht in een markant gebouw uit 1978 dat momenteel grondig wordt gerenoveerd. Daarbij worden onder meer de E- en W-installaties en de binneninrichting vernieuwd. Ook wordt er een luifel en entree gerealiseerd. Binnen de mogelijkheden van het gebouw wordt gezocht naar optimale duurzaamheid. Bremen Bouwadviseurs verzorgt de total engineering voor de verbouwing en inrichting van het gebouw, inclusief de werkzaamheden van architect en constructeur. Dit is een werkwijze die steeds vaker wordt toegepast. De installatieadviseurs van Bremen Bouwadviseurs hebben onder meer in nauw overleg met de bouwfysicus een klimaatplafond geëngineerd. Verder wordt overal LED-verlichting aangebracht die zich aanpast aan het daglicht.

 


Vesteda, Amazones Den Bosch

opdrachtgever:Vesteda Project BV
functie:Wonen
periode:2013 - 2015
projectleider:ing. Thijs Willems

De Amazones in Den Bosch bestaat uit drie elegante woongebouwen die als lange, ranke dames waken over het Prins Hendrikpark. Bij de realisatie van de 44 meter hoge gebouwen en ondergrondse parkeergarage was Bremen Bouwadviseurs verantwoordelijk voor de directievoering en bouwkundig en installatietechnisch toezicht. Dit project viel op door de bouwsnelheid (acht dagen per verdieping), de toepassing van een gaswarmtepomp, een systeem dat uiterst energiezuinig is en tot voor kort alleen in de utiliteitsbouw werd toegepast en het gebruik van BIM (Building Information Model).


AZL, Heerlen

opdrachtgever:AZL
functie:Kantoren
periode:2015 - 2016
projectleider:ing. Roland de Backer, directeur

Het kantorencomplex van AZL in Heerlen wordt momenteel volledig ingericht voor Het Nieuwe Werken. Dat vraagt een forse aanpassing van de gebouwen van Wiel Arets, Fritz Peutz en J. Seelen. Bremen Bouwadviseurs is geraadpleegd voor de in dit gebouw zeer belangrijke akoestische maatregelen en is projectmanager voor de E- en W-installaties. Opvallend zijn daarbij de klimaatplafonds waaraan nagenoeg geen techniek is te zien, zelfs geen verlichting. Het is de eerste keer dat dit type plafonds in Nederland wordt toegepast. De ventilatielucht komt in de ruimte via de perforaties in het plafond. Met dat doel zijn ook de technische ruimten in het gebouw opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe luchtbehandelingskasten met warmteterugwinning.Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

's Hertogenbosch
Europalaan 2
5232 BC 's-Hertogenbosch
tel. (073) 20 70 300

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl