Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl

NL - EN

Onderwijs

terug

Bremen Bouwadviseur ondersteunt gemeenten en onderwijsinstellingen met betrekking tot de gebouwen voor basis-, voortgezet, hoger en universitair onderwijs. Omdat ons kantoor zowel bouwkundig als installatietechnisch adviseert, kiezen steeds meer opdrachtgevers ervoor ons in te zetten als total engineer. Daarnaast stellen wij meerjarenonderhoudsplannen op, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Met deze plannen als onderlegger verzorgt ons kantoor ook de offerteaanvragen bij uitvoerende partijen, stellen wij de contracten op en controleren wij de uitvoering. Voor advies over de verbetering van de luchtkwaliteit in (school)gebouwen doen gemeenten en onderwijsinstellingen een beroep op onze afdeling Bouwfysica en akoestiek.


School Assendelftstraat

opdrachtgever:Stichting Kind en Onderwijs, Rotterdam
architect:Putten Partners Architecten, Rotterdam
periode:2019-heden
stichtingskosten:vertrouwelijk
projectleider:ing. Daniel Delfin Goncalves

Voor de Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam zijn wij kosten- en installatieadviseur en verzorgen we het volledige installatieontwerp voor de renovatie van een school aan de Assendelftstraat. De school wordt toekomstbestendig gemaakt en moet na de ingreep conform het bouwbesluit en de ambitie van de gemeente Rotterdam voldoen aan 'Frisse scholen type C', indien financieel mogelijk 'Frisse scholen type B'.


AICS South East, Amsterdam

opdrachtgever:AICS South East, Amsterdam
architect:Alberts & Van Huut International Architects B.V., Amsterdam
periode:2019-heden
stichtingskosten:vertrouwelijk
projectleider:ir. Daan Stoffels

Vanwege de vraag naar meer leerplekken voor internationale studenten, breidt AICS South East uit naar het Zandkasteel aan het Bijlmerplein in Amsterdam, het voormalige hoofdkantoor van de ING.
Wij maken deel uit van het ontwerpteam en zijn verantwoordelijk voor zowel de bouwkosten als de exploitatiekosten in alle ontwerpfasen van het project. De oorspronkelijke architect Alberts & Van Huut is verantwoordelijk voor het ontwerp.


Open Universiteit, Heerlen en o.a. Groningen

opdrachtgever:Open Universiteit, Heerlen
periode:2019-heden
stichtingskosten:vertrouwelijk
projectleider:ing. Mitchell Hellenbrand

Open Universiteit heeft een groeiende vraag naar projectmanagement, directievoering en toezicht, beheer en onderhoud op zowel bouwkundig, installatietechnisch, akoestisch, bouwfysisch en brandveiligheidsgebied.
Wij wonnen de aanbesteding van deze adviesdiensten. We ondersteunen de Open Universiteit de komende vier jaar bij al hun vragen op bovenstaande thema's.

In 2019 zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de verbouwing van het Studiecentrum van de Open Universiteit in Groningen. De faciliteiten worden up-to-date gebracht. Tijdens de werkzaamheden blijft het centrum gewoon open. Bijzonder is de korte doorlooptijd van het project. Ons kantoor verzorgt de volledige projectcoördinatie.Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl