Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl

NL - EN

Nieuws

terug

Pieter Teylers Huis

"De restauratie van het Pieter Teylers Huis is in volle gang. Een mooi project om bij betrokken te zijn. De huidige stand is in deze bijdrage goed uitgelegd. Wordt vervolgd!"

Meer weten! Klik hier.


Informatiebulletin 39

Ons nieuwe informatiebulletin is uit. Klik op onderstaande afbeelding om het te lezen. Een papieren exemplaar ontvangen? Stuur een mail naar info@bremenba.nl


Corona Check

Is uw vastgoed corona-proof?
Wilt u uw gebouw weer gebruiken maar weet u niet waar u aan dient te voldoen?
Bremen Bouwadviseurs heeft voor diverse opdrachtgevers een quickscan uitgevoerd waarin de te nemen maatregelen en acties zijn uitgewerkt inclusief oplossingsgerichte adviezen.
Dit stelt u als gebouweigenaar, of beheerder, in staat het gebouw met inachtneming van de maatregelen van het RIVM weer veilig en verantwoord in gebruik nemen.
Heeft u interesse in een quickscan of wilt u hier meer informatie over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs staan u graag te woord.
 


Daklozenopvang Schenkweg Den Haag

In opdracht van de Gemeente Den Haag wordt momenteel het voormalig kantoorgebouw van het ministerie van landbouw en visserij getransformeerd naar een dak- en thuislozenopvang.

Bremen Bouwadviseurs is gevraagd plaats te nemen in het ontwerpteam en zorg te dragen voor een integraal, duurzaam en compleet installatie- en bouwfysisch ontwerp dat past binnen het bouwkundig ontwerp, met het welbevinden van de toekomstige gebruikers als uitgangspunt.”

Daarnaast zijn wij in de uitvoering verantwoordelijk voor de directievoering en toezicht voor deze onderdelen.Het gebouw stamt uit eind jaren ’60 en is voorzien van een eigen atoom vluchtkelder. Deze kelder is volledig zelfvoorzienend met o.a. stroomopwekking, watervoorraad en filtering, luchtfiltering en hergebruik d.m.v. zuurstoftoevoeging.

De Gemeente Den Haag heeft als belangrijkste uitgangspunten van het ontwerp gesteld dat het gebouw energieneutraal (EPC 0,00) dient te zijn. Dit wordt o.a. gerealiseerd door een volledig nieuwe, goed geïsoleerde gebouwschil, beperking van het aantal installaties, aansluiting op de stadsverwarming, zonnepalen op het dak en energiezuinige installaties.

Daarnaast is circulariteit een eis. Waar mogelijk worden de bestaande materialen hergebruikt. Voorbeelden hiervan zijn hergebruik originele kozijnen, installatieonderdelen en systeemplafonds. Daarnaast blijft de constructie van het gebouw nagenoeg volledig intact.

Momenteel is de transformatie in volle gang. Het gebouw dient in Q4 van dit jaar opgeleverd en overgedragen te worden aan de nieuwe gebruiker (De Kessler Stichting).


Realisatie 28 nieuwe appartementen Hulstkamp

Twee mooie mijlpalen voor het project ''Realisatie 28 nieuwe appartementen Hulstkamp''! Aan de Hoffmanstraat is BIK Bouw gestart met het trillingsvrij boren van de heipalen en aan de Maaskade is de monumentale wand succesvol gedemonteerd. Na het aanbrengen van de fundering wordt deze weer teruggeplaatst en geïntregeerd in de nieuwbouw. Een complexe operatie die samen met aannemer, V8 Architects, Pieters Bouwtechniek en de Gemeente Rotterdam minutieus is voorbereid.

Bremen Bouwadviseurs verzorgt voor opdrachtgever Hulstkamp Properties het project- en kostenmanagement en is verantwoordelijk voor directievoering en toezicht.

      

 


Smallsteps Kinderopvang
Limburgse bouwsector start nieuw samenwerkingsinitiatief
Christus Koningskerk
Orion College Amstel in Amsterdam
Mijnwater wint in Parijs mondiale duurzaamheidsprijs
Inzicht en overzicht in beheer en onderhoud
Technisch beheer Loretoklooster
Nieuwbouw voor Radboudumc
Nieuwe Nor in Heerlen
Grote zonneweide bij Emma
Het Hulstkamp Gebouw
NIEUW PAND VOOR BREMEN BOUWADVISEURS HEERLEN
Bremen Bouwadviseurs bij Tros Radar
European Space Agency
Wat is BIM?
Rotterdams icoon na uitbreiding opgeleverd aan KPN
OCC Den Haag
Informatiebulletin 38
Informatiebulletin 37
Renovatie van het Binnenhof
BENG eisen voor nieuwbouw 1 jaar vervroegd
Informatiebulletin 34
40 jaar samen bouwen
EMMA Shoes verhuist naar Kerkrade
vervangen niet-resistent RVS


Rotterdam
Westerstraat 56
3016 DJ Rotterdam
tel. (010) 750 35 85

Maanstaete
Parallelweg 2B
Postbus 528
6400 AM Heerlen
tel. (045) 571 39 39

info@bremenba.nl